27 Mart 2012 Salı

"Acclimatization"


"Already she is adapting herself, as she will adapt herself to every new regime. This morning I even heard her talking reverently about 'Der Führer' to the porter's wife. If anybody were to remind her that, at the elections last November, she voted communist, she would probably deny it hotly, and in perfect good faith. She is merely acclimatizing herself, in accordance with a natural law, like an animal which changes its coat for the winter. Thousands of people like Frl. Schroeder are acclimatizing themselves. After all, whatever government is in power, they are doomed to live in this town." Christopher Isherwood, Goodbye to Berlin.

Isherwood'un fiziksel koşullara göre kılık değiştiren hayvanına gelin "bukalemun" diyelim. Politik koşullara göre hallenen bukalemunlar her zaman güncel. Benim de aklıma zamanında Halk Parti için köy köy dolaşıp kendi çapında propoganda yapan, şimdilerde ise RTE müridi olan büyükbabacığım geldi ve daha niceleri...

1 yorum:

  1. Mitsubishi klima yetkili servisimiz İstanbul genelinde montaj, bakım, arıza satış sonrası servis hizmeti veriyor. Yetkili servisimiz haftanın 7 günü uzman servis personeli ve güler yüzlü hizmet anlayışı ile tüketicilerin karşısına çıkıyor. Kişi ve kurumlara VIP servis çözümleri ile sektörün tercih edilen yetkili servisi olan firmamız profesyonel hizmet anlayışı ile etkili ve hızlı çözümler sunuyor.
    http://www.mitsubishiklima.com.tr/mitsubishi-klima-yetkili-servis/

    YanıtlaSil